CAMPLIFE.bg
CAMPLIFE.bg
Екотуризъм

Извлечете максимума от вашето къмпинг пътуване! 7 полезни съвета за начинаещи.

03/03/2022
Извлечете максимума от вашето къмпинг пътуване! 7 полезни съвета за начинаещи.

Извлечете максимума от вашето къмпинг пътуване! 7 полезни съвета за начинаещи.

Къмпингът е чудесен начин да се отпуснете и да се насладите на красотата на природата. Но е важно да се уверите, че сте подготвени, преди да тръгнете, в противен случай ще останете с неудобно изживяване. Ето 7 съвета за начинаещи, за да направят вашето къмпинг пътуване възможно най-отпускащо.

Подгответе се по правилния начин

Първата стъпка, за да направите пътуването си по-приятно, е да се уверите, че имате правилната екипировка. Не забравяйте да опаковате нещата, които ще ви трябват за цялото си пътуване, включително палатка и спален чувал. Ако къмпингувате за първи път, полезно е да носите и GPS устройство. Разгледайте някои от най-добрите магазини на открито във вашия район и се уверете, че имате всичко необходимо, преди да тръгнете на пътуване!

Планирайте своя къмпинг

Преди да започнете да опаковате, планирайте своя къмпинг. Ще трябва да решите къде точно искате да разпънете палатката си, колко място ще ви трябва за палатките и какъв вид защита от елементите ви трябва. Когато решавате за обект, вземете предвид прогнозата за времето за седмицата. Ако ще е студено или дъждовно, уверете се, че сте опаковали достатъчно топли дрехи и дъждобран за всички от вашето парти

Какво да готвя?

Изборът какво да приготвите предварително е решаваща част от това да направите вашето къмпинг пътуване възможно най-приятно. Първо, решете какво ще ядете по време на къмпинг. Искате ли да хапнете топла храна, докато сте на лагер, или предпочитате по-хладен обяд? Ако готвите храна на място, помислете дали да не носите със себе си някои съставки, за да може ястието ви да бъде готово по-бързо, без да се налага да купувате нещо от магазина, когато стигнете там. След като вашата вечеря е решена, уверете се, че имате достатъчно хранителни продукти като хляб и захар за закуска и обяд. Това ще помогне да се гарантира, че всички членове на семейството са доволни през целия ден.

Не забравяйте вашата безопасност!

Много хора забравят да опаковат необходимото за пътуването си, което може да бъде скъпо и опасно. Уверете се, че носите със себе си тези предмети: палатка, спален чувал, допълнителна храна и вода, комплект за първа помощ, обувки (по-специално комплект с раница за вашето пътуване), тоалетни принадлежности като паста за зъби и сапун, фенерче или фенер и свирка за спешни случаи. Също така е най-добре да опаковате карта, преди да тръгнете, за да знаете къде отивате. Освен това се уверете, че мобилният ви телефон е напълно зареден, преди да излезете от дома. Не искате да сте насред пустинята без никакъв начин да се свържете с близки, ако нещо се обърка!

Възползвайте се максимално от нощта!

Важно е да сте подготвени, преди да тръгнете. По този начин можете да се възползвате максимално от времето си на къмпинг. Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете своя къмпинг предварително. Ще трябва да изберете добро място, което предлага сянка и уединение за това, което вероятно ще бъде дълга нощ. Ако не сте сигурни как да изберете правилното място, продължете и го проучете предварително. По-добре е да намерите къмпинг, където не е нужно да ходите по-далеч от няколко ярда в пълен мрак, отколкото да се опитате да намерите такъв на светлината на телефона си. След това подгответе екипировката си. Уверете се, че палатката ви е правилно опакована със спални чували, възглавници и всичко друго, което ще ви трябва за сън през нощта. Някои хора също обичат да опаковат допълнително дрехи или тоалетни принадлежности за спешни случаи - просто се уверете, че сте подготвени за всичко!

Пригответе се да се приберете!

Не винаги е лесно да знаете какво ще ви трябва за вашето къмпинг пътуване. Някои неща са очевидни, като палатка и спални чували, но някои може да са по-малко. Ето седем прости съвета, които да ви помогнат да се подготвите предварително. Винаги се уверете, че имате план, преди да тръгнете на пътуването си. Ами ако колата ви се повреди? Ами ако се загубиш? Какво ще направите, ако има силен дъжд или мълния? Какво ще се случи, ако някой от вашата група се разболее или се нарани? Това са всички важни въпроси, на които трябва да отговорите, за да сте подготвени и удобни, когато му дойде времето. Нека разгледаме някои от тези концепции допълнително:

Заключение

Сега, когато сте тръгнали на първото си къмпинг пътуване, не забравяйте да опаковате подходящата екипировка. Всеки кемпер се нуждае от палатка, спален чувал и раница, за да започне. Всичко останало е само допълнително. Ако все още се чувствате малко нервни от първото си къмпинг пътуване, вижте тези полезни съвети за това какво да опаковате, какво да вземете със себе си и как да се подготвите за първото си къмпинг пътуване.

Сподели

Вашето пътешествие започва тук

Регистрирайте се за най-добрите оферти